Vandaag stonden er in totaal 23 finale-wedstrijden op het programma, zowel dames als heren, in alle gewichtsklassen. Dat de boksers uit de Oekraïne tot de wereldtop behoren werd nog maar eens duidelijk. Maar ook de boksers van eigen bodem hebben zichzelf bewezen in de finale tussen alle boksers van het allerhoogste niveau!

Vier Nederlandse boksers hadden zichzelf in de finale geknokt; met vier gouden medailles als resultaat!

Chelsey Heijnen (rechts) won de halve finale met 5-0 van de Zweedse Jenny Lundberg. Heijnen won al twee keer eerder de Eindhoven Box Cup en op de wereldkampioenschappen haalde ze vorig jaar nog brons. Vandaag won ze goud in de Women’s Elite 60kg en verdiende ze daarmee ook nog eens de beker voor de beste stijl.

De Rotterdamse Farshid Sourmanshahi die als jeugdbokser Nederlands Kampioen is geweest overklaste zijn Belgische tegenstander in de finale en overtuigde daarmee alle juryleden om hem de gouden medaille te overhandigen.

Brabantse Bosschenaar Mahmoud Al Chabtoun knokte zich naar de winst tijdens een explosieve finale tegen de Oekraïense Tsykalo. Het publiek zat op het puntje van hun stoelen, maar Al Chabtoun wist alle stoten te ontwijken met zijn ultrasnelle movements.

De Amsterdamse Finn Bos deed dit Pinksterweekend -met succes- mee aan zijn aller eerste internationale toernooi en mag zijn gouden plak uit de Men’s Elite 71kg met trots mee terug naar huis nemen.