Werkbezoek EBC organistie committee bij Chemiepokal

Halle – Op zaterdag 23 juni is een delegatie van het organisatie committee op werkbezoek geweest bij de finale van de Chemie Pokal in Halle, Duitsland. De delgatie bestond uit organisatoren Jeremie Besson, Eric van den Heuvel, Diederick Kruyssen en Brian Mous.

Uitgenodigd door de AIBA en Deutscher Box-Sport Verband was het doel om informatie uit te wisselen met een van de meest vooraanstaande boks toernooien te wereld. Een nuttige ervaring voor de organisatoren die het nodige hebben opgestoken op het gebied van toernooimanagement, PR en marketing.

Helaas geen Nederlanders in de finale maar de wedstrijden waren er niet minder aantrekkelijk om. Grote verrassing was de onbekende 19 jarige Amerikaan Coe Khalil die olympisch kampioen Julio Cesar La Cruz Peraza in de 1e ronde KO sloeg.

De uitnodiging voor de Eindhoven Box Cup is persoonlijk overhandigd aan verschillende landen waaronder USA, Ierland en India die hierop enthousiast reageerden. Team Cuba en Team USA zijn door de EBC organisatie in een Eindhoven Box Cup outfit gehesen wat erg op prijs gesteld werd.