EINDHOVEN BOX CUP GAAT VAN START!

Pittige loting voor Nederlandse dames

220 boksers uit 24 landen zijn neergestreken in het Van Der Valk hotel in Eindhoven. Vanmiddag vond de accreditatie, weging, keuring en loting plaats. Altijd een spannend moment. Zijn alle boksers op gewicht en wie wordt de eerste tegenstander? Morgen vanaf 14.00 uur gaat het los en zullen er per dag meer dan 50 wedstrijden worden gebokst. De Eindhoven Box Cup wordt georganiseerd door Stichting Noble Art of Boxing in samenwerking met de Nederlandse Boksbond, onder auspiciën van de officiële Europese- en wereldboksbond, EUBC en AIBA. Alicia Holzken en Nouchka Fontijn hebben morgen meteen een uitdagende klus. Alicia lootte Solujanova (RUS) en Nouchka mag morgen beginnen tegen Sandakova (RUS)

Onder de deelnemers bevinden zich vele nationale kampioenen en medaillewinnaars op continentale- en wereldkampioenschappen. Onder andere Aradoaie Andrei (Roemenië, Europees kampioen zwaargewicht), Michael Nevin(Ierland, Europees kampioen middengwicht), Munkh-erdene Uranchimeg (Mongolië, 3-voudig Olympiër) en Evgeny Tischenko(Rusland, Olympisch kampioen zwaargewicht). De nationale selecties van onder andere Oekraïne, Duitsland, Indonesië, Sri Lanka, India, Denemarken, Rusland, Ierland, België, Mongolië, Roemenië en Frankrijk zijn van de partij.

Namens Nederland boksen onder andere Peter Müllenberg, Nouchka Fontijn, Artjom Kasparian en Aito Koster. Ook de leden van TeamNL komen in actie. De talenten uit dit team hebben het vizier nu al gericht op de Olympische Spelen in Tokyo in 2020.

Behalve voor de topboksers is er veel aandacht voor de breedtesport. Boksen zit sterk in de lift en kent steeds meer beoefenaars. De Eindhoven Box Cup is een event waar opkomend talent kan schitteren naast nationale en internationale toppers. Het boks-event in Hotel Van der Valk is dè gelegenheid voor sportliefhebbers in Nederland kennis te maken met ’the noble art of self defence’.

 

Morgen vanaf 14.00 uur gaat het dan echt beginnen met als eerste wedstrijden:

in ring A: ALICIA HOLZKEN vs. Svetlana Solujanova (Rusland)

in ring B: Tiegan Murphy Russell (IRL) vs. Bianca Cicarelli (BEL)

 

Andere opvallende en interessante wedstrijden morgen:

PETER MULLENBERG vs. Harry Woods (Engeland)

NOUCHKA FONTIJN vs. Darima Sandakova (Rusland)

AITO KOSTER vs. Gary McKenna (Ierland)

NASER SHALA vs. Ricardo Anzalone (Frankrijk)

 

Kaarten zijn nog verkrijgbaar aan de ingang bij Van der Valk Hotel Eindhoven, dagtickets € 15 en kinderen tot en met 12 jaar € 7,50

 

Loting

http://jabforms.com/EindhovenBoxCup/programme/