Eindhoven Box Cup nu al geslaagd toptoernooi

De Eindhoven Box Cup is als een nu al geslaagd toptoernooi begonnen. Niet alleen won de eerste Nederlandse Olympiër na 24 jaar, Peter Mullenberg, een spetterende partij tegen de ijzersterke Rus Imam Khataev maar het evenement kreeg extra glans doordat wereldkampioen bij de profs, Tyson Fury het Van der Valk hotel kwam binnenwandelen. Een bezoek uit pure belangstelling door zijn connectie met kickboxer Albert Kraus en een trainingsverblijf in Brabant. Zijn aanwezigheid werd opgemerkt door tientallen boksliefhebbers, die enthousiast een selfy met hem wilden maken.

Dat was nog eens een verrassing van jewelste. Mullenberg en Fury in de picture. ,,Het is een droom die uitkwam”, aldus een van de organisatoren Eric van de Heuvel. ,,Toen we vorig jaar aan de voorbereiding van dit plan begonnen, had niemand gedacht dat zoiets ooit zou lukken.” Het boksen van Peter deed nog een schep bovenop. Hij wist na de loting dat hij tot het uiterste moest gaan. Want Khataev was een gevaarlijke routinier die een grote staat van dienst heeft. De kwalificatie-vorm moest worden gehaald om de komende Pinksterdagen voor de hoofdprijs in aanmerking te blijven komen. Dat is gelukt. Het publiek klom op de banken en scandeerde onophoudelijk zijn naam. Het resultaat: een onbetwiste triomf! De EBC is kortom verrassend begonnen. Zondag gaat het toernooi verder met circa 60 partijen en tweede Pinksterdag worden de finales afgewerkt.

Ook de overige leden van de nationale A-selectie begonnen met een overwinning. EnricoLacruz, Max van der Pas en Roy Korving gaan allen door naar de volgende ronde.